Esimerkiksi Facebookin käyttäjäehtojen mukaan käyttäjä antaa verkkoyhteisölle luvan käyttää maailmanlaajuisesti mitä tahansa sisältöä, jonka käyttäjä julkaisee Facebookissa. Tämän lisäksi Facebook voi siirtää tämän luvan eteenpäin.
Jos Facebook jakaa käyttäjän tietoja useille muille Facebookiin linkittämillesi palveluille, ellei käyttäjä itse muista estää sitä asetuksista. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi Bing-hakukone, TripAdvisor-matkailupalvelu ja Yelp-opas.
Myös Twitter vie käyttäjän tekijänoikeuksia enemmän kuin palvelun ylläpito vaatisi, väittää Terms of Service, Don't read -sivusto. Lisäksi palvelu voi muuttaa käyttäjäehtoja milloin vain halutessaan.
Twitpic-kuvapalvelu taas varaa itselleen luvan jakaa käyttäjien kuvia eteenpäin. Jos joku haluaa julkaista jonkun toisen käyttäjän Twitpic-palvelussa julkaiseman kuvan, Twitpic vaatii, että oikean kuvaajan sijasta lähteeksi merkitään Twitpic.
Samalla se kieltäytyy kuitenkin ottamasta kuvista mitään laillista vastuuta.
Google voi käyttää heidän palveluihinsa tallettamaasi sisältöä nykyisissä ja tulevissa palveluissaan, sekä jakaa niitä muualle. Google voi myös lopettaa palveiden tarjoamisen käyttäjälle milloin vain. Tämä on käynyt selväksi esimerkiksi Google Reader -palvelun käyttäjille, sillä Google lopettaa sen heinäkuun alussa.
Apple ja Amazon taas voivat muuttaa ehtojaan yksipuolisesti milloin vain, seuraa käyttäjiensä verkkoselailua eikä kerro käyttäjälle, jos viranomaiset haluavat tutkia tämän tietoja.
Oletko kyllästynyt puhelinmyyjien soittoihin? Mietitkö, mistä myyjät mahdollisesti ovat saaneet yhteystietosi? Liity STML ry:n kannattajajäseneksi ja saat laajan telemarkkinointikieltopalvelun, joka koskee kaikkia kuluttajille suunnattua puhelinmyyntiä.
* Alkuperäinen uutinen täällä